Veiliger op de N411

Veiliger op de N411

De N411 is één van de gevaarlijkste wegen in de Provincie. Er zijn zo'n 4 ernstige ongelukken per jaar. Dat is al jaren zo, en er wordt al jaren gepraat over verbetering. Meer dan 4 jaar geleden wilde de VVD de weg veiliger maken, maar het was moeilijk om een democratische meerderheid te krijgen.

Vanwege bomenkap nieuw ontwerp

Omdat er in het plan bomen gekapt moesten worden waren veel partijen tegen. Ze wilden geen apart fietspad aan de noordkant van de weg. Het alternatief dat moest worden uitgewerkt is nu klaar. Het is een tikje minder veilig dan het orginele plan omdat fietsers nu tussen ander verkeer moeten rijden.

Nieuw plan minder veilig, maar gedragen

In februari 2015 zei voormalig VVD gedeputeerde Remco van Lunteren er dit over:"Dat dit zo lang duurt komt door de statenleden zelf." Het veranderen van plannen kost tijd, en in die tijd wordt de weg niet veiliger. De VVD is blij dat er nu werk van gemaakt kan worden. Het aantal doden en gewonden moet lager op de N411. VVD statenlid Willem Joustra: "Het originele plan was veiliger, maar de VVD staat vrij eenzaam in die optiek. We moeten genoegen nemen met iets minder omdat veel partijen bomen belangrijker vinden dan fietsende schooljeugd. Helaas".