Maria Eldering

Ik ben Maria, woon op de Utrechtse Heuvelrug en dit is waar ik voor sta:

1. Strijd tegen onrecht:

mensen mogen niet vermorzeld worden in systemen, daarom zet ik mij met mijn werk in voor gedupeerden van de toeslagenaffaire. Mensen staan op de eerste plaats, niet de processen.

2. Transparant openbaar bestuur:

ik zet me in voor een transparante en aanspreekbare overheid. Je moet altijd in normale taal kunnen uitleggen waarom je als overheid een beslissing neemt. Ik heb ervaring in de provinciale politiek, in het landelijk beleid en op lokaal niveau.

3. Goed geordende ruimte:

iedereen verdient een betaalbare woning, de overheid moet wel sturend aanwezig zijn, maar voorkomen dat alles verstikt met regels. Less is more! Economische ontwikkeling gaat hand in hand met goede omgang met natuur en voldoende woningen.

4. Veiligheid:

mijn kinderen staan op 1, je vindt me dus vaak langs sportvelden, in het bos, of met hen in een theater of museum. Goede provinciale wegen waar zij veilig langs kunnen fietsen betekent vrijheid voor kinderen om zelf naar school of op pad te gaan.

5. Politiek dicht bij mensen:

politiek moet voor mij dicht bij mensen zijn. Politieke keuzes grijpen in op het dagelijks leven van mensen. Ik weet als politica wat er lokaal speelt en accepteer geen politiek die eindeloos vergadert, maar die luistert en actie onderneemt. En die stappen durft te nemen die verder reiken dan 4 jaar.

Voor deze punten ga ik mij inzetten in de provincie Utrecht!

En wie ben ik?

Vrijdenkend mens:

ik hou van afwijkende gedachten en ben altijd nieuwsgierig naar kritiek. Ik ga uit van persoonlijke vrijheid en mogelijkheden van mensen. De overheid moet de condities daarvoor scheppen, zonder dat een ander, of de overheid, die vrijheid wegneemt of invult.

Sportief:

de complimenten van de jongens in de sportschool blijf ik maar ontvangen, in ieder geval voor mijn inzet. Ik train, mountainbike, ren, zeil en surf. Ik ben altijd in beweging!

Optimist:

mijn kracht als mens en als politica is mijn aanpak. Ik ben een optimist die zaken mogelijk wil maken. Voor iedereen. Daarbij is mijn aanstekelijke glimlach mijn allerbelangrijkste wapen. En ik geniet enorm van koken, eten en drinken met vrienden.


e-mail: maria.eldering@provincie-utrecht.nl

Commissie: Bestuur en Middelen (BEM) en Omgevingsvisie (OGV)

Woordvoerder Cultuur & Erfgoed, Europa, Vitale Samenleving, Sport & Bewegen.

Contactpersoon voor VVD Lokale afdelingen:

  • Wijk bij Duurstede
  • Utrechtse Heuvelrug
  • Rhenen