Meer afstemming, minder regels

De VVD vindt dat ruimtelijke opgaven in de provincie zorgvuldig en met oog voor alle belanghebbenden moeten worden doorlopen. Er mag meer worden geluisterd naar inwoners en meer worden samengewerkt tussen overheden. De VVD-statenfractie kijkt daarom met belangstelling uit naar de concrete invulling van het Innovatieprogramma Fysieke Leefomgeving. 

 

De aanzet voor het Innovatieprogramma is op 18 januari jongstleden aan de orde geweest in de Statencommissie RGW (Ruimte Groen en Wonen). In het innovatieprogramma worden nieuwe vormen verkend om de ruimtelijke opgaven van deze tijd effectiever aan te pakken. De 400.000 euro per jaar, die de provincie Utrecht hiervoor uittrekt, is niet bedoeld voor oude wijn in nieuwe zakken. Zaak dus voor de provincie om met creatieve werkwijzen voor de dag te komen. 

 

Voor de VVD blijft als een paal boven water staan dat alle belanghebbenden worden betrokken, dus niet alleen degenen met de grootste mond. De VVD in de provincie blijft er op letten dat een vernieuwde aanpak geen verstikkend netwerk van regelgeving wordt, maar juist meer ruimte voor ondernemerschap oplevert.