Onderzoek vervuiling Doorn

Onderzoek vervuiling Doorn.

De grond op de Acacialaan wordt schoongemaakt. Twee weken geleden is tijdens graafwerkzaamheden nog een oude zinkput gevonden. Deze zat bij de gevel van de ING-bank. Voor de VVD zijn de veiligheid en gezondheid van de bewoners belangrijk. Omdat deze nieuwe vervuilingsbron het onderzoek naar de herkomst van de eerder gevonden vervuiling kan hinderen, heeft de VVD vragen gesteld aan gedeputeerde Pennarts.

 

Onderzoek krijgt extra tijd

De gedeputeerde antwoordde dat de verontreinigde zinkput is opgeruimd en dat de verontreiniging niet was te herleiden naar de wasserij aan de andere kant van de straat. Het onderzoek dat op 1 mei afgerond moet zijn, mag nu iets later opgeleverd worden. Gedeputeerde Pennarts benadrukte dat de omwonenden op de hoogte zijn van de situatie en dat er vanuit de provincie actief met hen wordt gecommuniceerd.

 

Onderste steen

De verontreiniging in Doorn werd een poos geleden ontdekt. De VVD wilde weten wanneer de vervuiling is ontstaan en door wie. Het is lastig om dat te onderzoeken. Daarom is het belangrijk dat genoeg tijd wordt genomen daarvoor. Gezien de ervaringen uit het verleden houdt de VVD de situatie scherp in de gaten.