Stad Utrecht heeft verbetering snelwegen hard nodig

Stad Utrecht heeft verbetering snelwegen hard nodig
Om het autoverkeer in de stad te weren heeft Utrecht een robuuste ringweg nodig. Dat stelt het college van GS naar aanleiding van vragen van VVD Statenlid Willem Joustra. De verbreding van de snelwegen blijkt hard nodig te zijn.
 
Stadsplan afhankelijk van verbreding
Het College van GS zegt: ”Door onvoldoende capaciteit van de A12 bij Utrecht staan er al lange tijd vrijwel dagelijks files op o.a. de Waterlinieweg en als gevolg daarvan is de afwikkeling van het autoverkeer bij 't Goyplein moeizaam. Deze files zullen pas verminderen als binnen het project Ring Utrecht de parallelbanen van de A12 tussen Lunetten en Oudenrijn zijn verbreed van 2x2 naar 2x3 rijstroken.”
 
Goede snelweg, goede leefbaarheid
Woordvoerder Willem Joustra: “Minder verkeer in de stad is goed voor de leefbaarheid van de omgeving. Maar dan moet dat verkeer wel een plek ergens heen hebben. Een goed doorstromende snelweg blijkt weer eens een randvoorwaarde voor het succes van het stedelijke verkeersplan. Dat zeg niet alleen ik, dat zegt de Provincie. Als het verkeer stil staat verliezen we tijd en geld. Dat gaat ten koste van onze welvaart: banen, het kunnen onderhouden van natuur en erfgoed en bijvoorbeeld zorg en onderwijs kunnen betalen.  Een stad als groeimotor van de economie moet bereikbaar zijn..”