Verbetering Ring Utrecht helpt stad en Nederland vooruit

De VVD is opgetogen over de verbetering van de ring om Utrecht. Doorstroming op de ring betekent voor heel Nederland vooruitgang: Utrecht is de draaischijf van Nederland. En de inwoners en ondernemers in Utrecht worden er bereikbaarder door. 
Er is nu veel oponthoud door files, met reistijdverlies tot gevolg. Dat zorgt voor schade omdat goederen te laat worden bezorgd, mensen te laat op hun afspraak zijn of ouders niet op tijd thuis zijn voor hun kinderen. Door de economische schade kunnen we minder bijdragen aan bijvoorbeeld het in stand houden van natuur en erfgoed, goed onderwijs en passende zorg voor zieken. 


Utrecht kan niet zonder

Veel inwoners werken buiten de stad. Veel mensen willen in Utrecht wonen omdat de stad zo mooi midden in het land ligt. Vanuit Utrecht is een groot deel van Nederland bereisbaar. Handig als je partner in een andere plaats werkt dan jij. Het zorgt wel voor extra verkeer. En tegelijkertijd wil je 's-avonds op tijd weer thuis zijn om bijvoorbeeld voor je kinderen te zorgen. De stad Utrecht wil dat extra verkeer in de stad verminderen door 20% van het interne verkeer de ring op te duwen. De stad loopt vast als de ring van wegen om de stad het niet goed doet. De stad heeft er dus alle belang bij dat de ring filevrij functioneert en doorstroomt. Alleen dan gaat het verkeer tussen de wijken via de ring lopen.


Ook de leefomgeving gaat er op vooruit

Het project kost het nodige. Dat is onze economie ook wel waard.  Zo bekeken is het geen kostenpost maar een productiemiddel. Natuurlijk kan het goedkoper als de milieumaatregelen zouden vervallen. Het is jammer dat er bomen moeten worden gekapt. Maar de A27 wordt bij Amelisweerd overkapt met een park er op. Daarmee wordt Amelisweerd weer aangesloten op de stad en komt er veel meer groen terug dan er verdwijnt. Er komen meer fiets- en wandelpaden. Door geluidsmaatregelen wordt de geluidsoverlast minder. En rijdende auto's zijn gezonder dan stilstaande auto's. Met de werkzaamheden kunnen we ook direct andere onderdelen van de omgeving opknappen. Het is een project waarmee innovatief Nederland kan worden uitgedaagd. Kortom: doen!