Gezonde en veilige beleving van de natuur

© Staatsbosbeheer Texel

In een artikel in de huis-aan-huis bladen over de provinciale begroting werden inwoners van de provincie Utrecht gevraagd welke ideeĆ«n zij hadden voor verbeteringen in onze provincie. Daarop kwam de reactie van een inwoner dat hij graag wandelde, maar af en toe rust  wilde nemen en dan miste hij bankjes. Tijdens de bespreking van de Provinciale Begroting 2018 op 6 november jl. heeft de VVD fractie een motie ingediend met als doel dat er meer bankjes in de provinciale natuurgebieden worden geplaatst en dat voor de veiligheid alle bankjes worden voorzien van unieke nummers. De motie werd ingediend met 50+ en de Christen Unie.

 

Banken in het buitengebied moeten genummerd worden

Na diverse rampzalige natuurbranden besloot Staatsbosbeheer in Noord-Holland dat het nummeren van de bankjes buiten de bebouwde kom broodnodig was om de locatie van de brandhaard zo nauwkeurig mogelijk door te kunnen geven aan de alarmcentrale. De nummers op de bankjes zijn gekoppeld aan GPS-coƶrdinaten zodat de hulpdiensten snel ter plaatse kunnen zijn. Niet alleen bij brand, maar uiteraard ook in geval van andere noodsituaties waar politie of ambulance bij nodig is.

 

Gedeputeerde Pennarts blij met het idee

In haar beantwoording omarmde gedeputeerde Pennarts het idee en gaf aan snel te inventariseren wat er moet gebeuren om dit te realiseren, zo mogelijk met het betrekken van MBO leerlingen. Dankzij de VVD wordt de provincie weer veiliger en kunnen we nog meer genieten van de mooie landschappen.

 

Zie bijlage: M053 - Motie gezonde beleving van de natuur