Sneller van Houten richting Arnhem

De VVD is blij dat de Provincie de A12 bij Bunnik aanpast. Straks kan de autorijder vanuit Houten-noord direct de A12 op richting Veenendaal. Hierdoor komt er veel minder verkeer door het buitengebied via Odijk.


Houtenaren eerder op bestemming

Sinds de opening van de N421 kan je makkelijker vanuit Houten-Noord de A12 op. Tot nu alleen in de richting Utrecht. Het aantal gebruikers van de weg groeit gestaag. Hierdoor is er minder verkeer op de Staart. En dus minder file.


Rustiger buitengebied

Veel van het verkeer dat vanuit Houten richting Veenendaal en Arnhem wil gaat nu over de N410. Dit is wel een provinciale weg, maar de mensen die er vaak komen weten dat het nogal krap is. Het verkeer uit Houten zorgt voor extra drukte bij Bunnik en Odijk. De nieuwe aansluiting gaat zorgen dat die drukte afneemt. Woordvoerder Willem Joustra:"De VVD zet zich al tijden in voor de wegen in het Krommerijn gebied. Ook deze aansluiting is weer zo'n voorbeeld van een goede oplossing voor de files. Zelfs voor mensen in Cothen, Odijk en Wijk bij Duurstede, want er komt minder verkeer uit Houten op de N229. Dat betekent minder vertraging voor mensen die vanuit de A12 op willen."​