Snuffelstage bij de VVD Statenfractie

Hoi, ik zal mij eerst even snel voorstellen. Mijn naam is Tim de Rooij, ik ben 15 jaar, ik woon in Loosdrecht en ik zit op school in Hilversum.

Ik vond het geweldig dat ik de kans kreeg om mee te lopen bij de VVD Statenfractie provincie Utrecht omdat je echt goed te zien krijgt hoe het bestuur op de lagere niveaus werkt. Het Provinciebestuur is namelijk echt wel anders dan in de Tweede Kamer en daarom vond ik het ook mooi om op provinciaal niveau mee te kunnen lopen en te leren hoe de politiek nou echt werkt. Daarin had ik het ook wel getroffen omdat ik precies stage kwam lopen op de dagen van de Voorjaars- en Kadernota.

Erg mooi om ook te zien hoe goed de politici zich informeren in verschillende zaken zodat ze goeie overwegingen kunnen maken en dat die dan ook goed aansluiten op de samenleving.

Ik zou de VVD Statenfractie Utrecht heel erg willen bedanken dat ze mij de kans hebben gegeven om mee te kunnen lopen en mij aanwezig te laten zijn bij hun vergaderingen en maandag bij het bespreken en maken van de moties en amendementen.

Dit was echt een geweldige ervaring voor mij die mij echt heeft geleerd hoe de politiek werkt en ook hoe een Statenvergadering werkt. Nogmaals heel erg bedankt aan de VVD voor deze kans.