Marcel Sijbrandij vertrekt uit Provinciale Staten Utrecht, Bob de Jager volgt op

De VVD-fractie in Provinciale Staten van Utrecht moet helaas afscheid gaan nemen van Marcel Sijbrandij. Zijn werk is in de praktijk heel moeilijk te combineren met de vele statenverplichtingen op de “woensdag statendag”.

Marcel Sijbrandij: “Met trots en energie ben ik eind maart begonnen als Statenlid. Er liggen voldoende uitdagingen in het verschiet en ik zet me vanuit een liberaal gedachtengoed graag in voor onze mooie Provincie. Dat mooie werk van Statenlid probeer je dan in evenwicht te brengen, en houden, met werk en privé. Door gewijzigde omstandigheden is dat evenwicht helaas niet langer aanwezig. Nu het werk als Statenlid maar op één manier kan, namelijk voor 100 %, zie ik mij genoodzaakt onverhoopt te stoppen met dat werk. Het werk van Statenlid kan niet op halve kracht, het vereist volledige inzet. Nu dat onmogelijk is geworden treed ik terug.”

In de Statenvergadering van 30 oktober a.s. zal Bob de Jager worden geïnstalleerd als zijn opvolger.


Bob de Jager heeft een brede maatschappelijke belangstelling en woont in Loenen. Hij is krachtig in zijn optreden, gaat graag in gesprek, laat anderen in hun waarde en krijgt energie van succesvolle samenwerking. Zijn motto: “
Om vooruit te gaan, moet je in beweging komen”. In zijn werk verbindt Bob mensen, business en IT.

Fractievoorzitter André van Schie: “Het is buitengewoon jammer dat Marcel onze fractie gaat verlaten. Gelukkig blijft hij zich binnen en buiten de VVD actief inzetten voor de samenleving. We zijn heel blij dat Bob de Jager ons team komt versterken, Bob brengt ervaring en inzichten uit het bedrijfsleven in de VVD fractie. In combinatie met zijn maatschappelijke betrokkenheid zal hij positief bijdragen aan een duidelijk en krachtig liberaal geluid in de Staten”.