Houdt Hondenuitlaatservices niet aan het lijntje

Dit jaar hebben de recreatieschappen besloten dat hondenuitlaatservices niet meer welkom zijn in de recreatiegebieden. Ook Staatsbosbeheer en Het Utrechts Landschap sluiten de toegang voor deze ondernemers steeds verder af. Voor een deel begrijpelijk. Er zijn steeds meer bezoekers, waardoor er minder ruimte is voor hondenuitlaatservices.

Achter deze bedrijven zitten betrokken en gemotiveerde ondernemers. Zij dreigen nu de dupe te worden van deze besluiten. Maar ook voor de honden en hun werkende baasjes is het een bittere pil. Zeker nu er steeds meer honden zijn aangeschaft voorziet de sector in een belangrijke behoefte.

We hebben het probleem, dat mede door de provincie is veroorzaakt, meermaals aan de orde gesteld door schriftelijke vragen te stellen. De provincie heeft volgens de VVD een verantwoordelijkheid om mee te helpen zoeken naar alternatieven. We hebben de gedeputeerde gevraagd om, samen met bijvoorbeeld Staatsbosbeheer, met de sector in gesprek te gaan. Welke alternatieve oplossingen zijn er? Kunnen we beperkingen opheffen zodat ze elders hun werk kunnen doen? Hoe voorkomen we overlast? Hoe dan ook, wij doen er alles aan om te voorkomen dat de hondenuitlaatservices zelf aan het lijntje worden gehouden!