I want my money back!

Over het jaar 2021 hield de provincie Utrecht wederom veel geld over, bijna € 60 miljoen. Een deel van dat geld wordt in 2022 alsnog besteed, maar dan blijft er nog altijd € 36 miljoen die rechtstreeks in de spaarpot van de provincie gaan. Die is al ruim gevuld. Wat ons betreft betekent het grote overschot dat de lasten voor inwoners fors omlaag kunnen. 

Wij hebben daarom een amendement ingediend waarmee de lasten de komende vier jaar met € 9 miljoen zouden dalen, ofwel ruim 6% ten opzichte van de huidige tarieven. Daarmee zouden we een steuntje in de rug geven aan alle inwoners in Utrecht die het in deze crisisjaren zwaar hebben. In reactie op ons amendement gaf D66-gedeputeerde Robert Strijk aan het onverstandig te vinden omdat de groeisprong-plannen van het college van GS in de toekomst tot nog hogere lastenverzwaringen gaan leiden. Utrecht wordt zo door D66 voorbereid op de belastinghel op aarde. Strijk gaf in zijn reactie verder geen enkel inhoudelijk argument. 

Tegen ons amendement stemden de volgende partijen: D66, CDA, ChristenUnie, GroenLinks, PvdA, Partij voor de Dieren en SP / Socialisten Utrecht. Als u volgend jaar de aanslag voor uw motorrijtuigenbelasting ontvangt, weet u aan wie u moeten denken!