Waarom we meevaren met de Pride

Tijdens de Utrecht Pride op zaterdag 11 juni was de VVD weer van de partij. Samen met andere politieke partijen met als thema ‘We vote for love’. Ook de provincie Utrecht nam deel aan het jaarlijkse evenement op de Utrechtse Singel om de zichtbaarheid van LHBTIQ+ organisaties, groot én klein te vergroten. In de afgelopen Statenvergadering riep de fractie van Forum voor Democratie dat de provincie niet mee zou moeten varen op de boot van het COC. In de woorden van Forum zou het COC ‘een ideologie promoten, waarbij iedereen die niet in de pas loopt en zich niet exact houdt aan de doctrine, wordt uitgesloten of genegeerd.’

Tijdens de Statenvergadering hebben we als VVD-fractie afstand genomen van deze absurde stellingname van Forum. Het thema van de COC-boot was ‘Liefde aan iedereen om je heen’ om een statement te maken richting geweld tegen mensen uit de gemeenschap. Nog steeds is het geen vanzelfsprekendheid dat geliefden van hetzelfde geslacht ongestoord over straat kunnen gaan en worden mensen uit de gemeenschap nagefloten, nageroepen, geïntimideerd, bedreigd en belaagd. De Pride blijft nodig en daarom vaart de VVD mee: tegen uitsluiting, haat en geweld en voor de liefde.

De motie van Forum haalde het gelukkig niet; een overgrote meerderheid stemde tegen de oproep om als provincie niet mee te varen.


Klik hier om Dimitri's bijdrage over deelname aan de Utrecht Canal Pride terug te kijken