Spreidingswet en woningbouw: geen verdringing woningzoekenden!

De Provinciale Staten vergadering van 20 maart hebben behoorlijk wat (liberaal) vuurwerk opgeleverd. Nu de spreidingswet is aangenomen heeft ook de Provincie Utrecht de taak om extra statushouders op te vangen. De VVD heeft benadrukt dat asielopvang moet passen binnen de lokale gemeenschap en dat veiligheid gewaarborgd moet zijn. Een motie van onze hand kreeg steun van BBB, SGP, 50PLUS en CU. Maar haalde helaas geen meerderheid. Om ‘verdringing’ van urgent woningzoekenden zoveel mogelijk te voorkomen heeft de VVD fractie daartoe een motie ingediend.

De Provinciale Staten vergadering van 20 maart hebben behoorlijk wat (liberaal) vuurwerk opgeleverd. Nu de spreidingswet is aangenomen heeft ook de Provincie Utrecht de taak om extra statushouders op te vangen. De VVD heeft benadrukt dat asielopvang moet passen binnen de lokale gemeenschap en dat veiligheid gewaarborgd moet zijn. Een motie van onze hand kreeg steun van BBB, SGP, 50PLUS en CU. Maar haalde helaas geen meerderheid. Om ‘verdringing’ van urgent woningzoekenden zoveel mogelijk te voorkomen heeft de VVD fractie daartoe een motie ingediend. De enige optie om dat effect te voorkomen is zo snel mogelijk nieuwe woningen te bouwen. Om dat te bereiken heeft onze fractie (samen met o.a. PvdA) een motie ingediend om te onderzoeken of in de polder Rijnenburg snel tot wel 5.000 tijdelijke woningen te kunnen realiseren. Coalitiepartner GroenLinks stemde tegen maar de motie heeft het toch gehaald! 


Steeds vaker komen partijen (waaronder PvdD) met moties om reeds jaren geleden ingezette woningbouwplannen (Hessing terrein, De Oude Tempel) te torpederen. De VVD blijft zich (samen met lokale VVD gemeenteraadsleden) in de Staten sterk maken op deze locaties zo snel mogelijk (duurzame en betaalbare) woningen te bouwen. 


De VVD blijft zich (samen met lokale VVD Gemeenteraadsleden) in de Staten sterk maken op deze locaties zo snel mogelijk (duurzame en betaalbare) woningen te bouwen.