Werkbezoek Groningen

Op 10 april waren Statenlid Ronnie Hossain, gedeputeerde André van Schie en fractie-stagiair Marcelo Verbeek mee op werkbezoek aan Groningen.

Het OV-netwerk Groningen-Drenthe heeft veel overeenkomsten en verschillen met de provincie Utrecht. Zo wordt het busvervoer daar uitgevoerd door Qbuzz, in Utrecht onder de naam U-OV. Daarnaast zijn de Q-Liner en Q-Link één op één te vergelijken met onze U-Link en U-Liner 

Vanwege de grotere reisafstanden, en het ontbreken van treinvervoer, staan de zogenaamde “Hubs” centraal. Hubs spelen een belangrijke rol als knooppunten waar verschillende vervoersmodaliteiten samenkomen en reizigers kunnen overstappen. Bij veel hubs zijn uitgebreide fietsenstallingen beschikbaar om reizigers hun reis te laten combineren met fietsen. Daarnaast zijn deze hubs vaak uitgerust met voorzieningen zoals wachtruimtes, bankfilialen, toiletten en soms ook eetgelegenheden.  

Groningen-Drenthe heeft haar OV-netwerk zo ingericht dat auto en OV elkaar perfect aanvullen. Er waren raakvlakken en verschillen met Utrecht waar we van hebben geleerd!