Jacqueline Verbeek kandidaat-gedeputeerde voor de VVD

Bij deelname aan het dagelijks bestuur van de provincie Utrecht zal mr. Jacqueline Verbeek-Nijhof als VVD-gedeputeerde het college van Gedeputeerde Staten gaan versterken. Dit heeft de nieuwe VVD-Statenfractie besloten. Jacqueline Verbeek is sinds 2010 wethouder in de gemeente Zeist.

Zij is momenteel in Zeist verantwoordelijk voor ondermeer ruimtelijke ordening, economie en werk, wonen en sport. Ook is zij bestuurder van een aantal gemeentelijke samenwerkingsverbanden op het gebied van sociale zaken, economie, recreatie en toerisme en welstands- en monumententoezicht.

Als lijsttrekker en wethouder voor de VVD in Zeist heeft Jacqueline Verbeek haar sporen verdiend: onder haar leiding wist de VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 zetelwinst te boeken en werd daarmee de grootste partij in de Zeister gemeenteraad.

Fractievoorzitter Arthur Kocken: “De resultaten die Jacqueline Verbeek heeft geboekt als wethouder in Zeist maken haar de uitstekende kandidaat om als gedeputeerde de VVD in het college van GS te vertegenwoordigen. We zijn als Statenfractie heel blij met deze ervaren en resultaatgerichte bestuurder.”

 

Ervaren en resultaatgerichte bestuurder

In de vijf jaren waarin Jacqueline Verbeek wethouder is heeft zij een aantal belangrijke dossiers voor Zeist en de regio aangepakt. Zo bracht ze de actualisatie van de Woonvisie van de gemeente Zeist tot besluitvorming, waardoor er bij bouwplannen meer rekening wordt gehouden met de kwaliteit van de groene omgeving. Als portefeuillehouder Economie was ze de stuwende kracht achter het verwerven van het Keurmerk Veilig Ondernemen door Zeister bedrijventerreinen en realiseerde ze de invoering van het Ondernemersfonds. Als wethouder leverde ze eveneens een belangrijke bijdrage aan de regionale bereikbaarheid door haar inzet voor een vervroeging van de ondertunneling van het station Driebergen-Zeist. Hierdoor zal dit verkeersknelpunt snel verleden tijd zijn.

Jacqueline Verbeek-Nijhof (Enschede, 1972) is gehuwd en heeft twee kinderen. Voor haar benoeming tot wethouder was zij werkzaam als advocaat en belastingadviseur. Zij studeerde rechten te Leiden en specialiseerde zich in de fiscale advocatuur en de directe belastingen. Naast haar werkzaamheden als wethouder zet Jacqueline Verbeek zich als ambassadrice in voor de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).