Kiezen voor simpelere wetgeving

De afgelopen vier jaar heeft de VVD veel bereikt op het gebied van economie, verkeer, financiën en milieu: minder regels, betere handhaving en verbeterd contact tussen provincie, bewoners en bedrijven. Een belangrijke opgave voor de komende jaren is de nieuwe Omgevingswet.

De Omgevingswet is één wet voor de hele fysieke leefomgeving. Dus bouwwerken, water, lucht, bodem, milieu, landschappen, natuur, infrastructuur en cultureel erfgoed. Bestaande plannen als de Provinciale Ruimtelijke Structuurvisie, het Waterplan, het Mobiliteitsplan en het Milieuplan worden samen verwerkt in de Omgevingsvisie. 


Zo ontstaan eenvoudigere wetgeving en een duidelijke visie voor de lange termijn.

 

De VVD wil nu niet tijd besteden aan het maken van nieuwe, integrale visies; maar wil werken met het bestaande beleid, dus ‘verbouwen met de winkel open’.

 

VVD-woordvoerder Zohair el Yassini: ‘Deze plannen zijn de afgelopen vier jaar zorgvuldig gemaakt. Laten we bewoners en bedrijven niet opzadelen met verrassingen tijdens deze verbouwing naar een integrale Omgevingsvisie. Zo staan onze bewoners en bedrijven straks niet bij de Provincie voor een dichte deur als ze vragen hebben of hulp willen.’