Persbericht: VVD Statenfractie blij met mobiliteitsplan: "Keuze van de reiziger staat centraal"

De VVD Statenfractie is blij met de wijze waarop het Mobiliteitsplan is ingezet. De daadwerkelijke vraag van de reiziger en zijn tevredenheid staan centraal. De gepresenteerde plannen zijn er op gericht netwerken van auto, openbaar vervoer en fiets met elkaar te verbinden. Dit helpt de reiziger sneller en gemakkelijker zijn bestemming te bereiken.

Woordvoerder Konings: “De mobiliteitsgebruiker mag betrouwbare reistijden verwachten. Maatregelen om de doorstroming te verbeteren hebben voor de VVD dan ook een hoge prioriteit. Dit geldt niet alleen voor het autoverkeer, maar ook voor het openbaar vervoer. Daar waar de vraag naar openbaar vervoer groot is, wordt geïnvesteerd in de betrouwbaarheid en in de frequentie van de buslijnen.”

Het mobiliteitsplan was geagendeerd voor de Statenvergadering van 7 juli. Het nieuwe mobiliteitsplan bestrijkt de periode 2014-2028. Strategisch mobiliteitsbeleid is een instrument dat kan bijdragen aan een goede concurrentiepositie en een gezonde, betaalbare en aangename leefomgeving voor iedereen, nu en in de toekomst.