VVD wil huidige tramlijn verlengen naar Vianen

5 okt 2015 - PERSBERICHT De VVD in de Provincie Utrecht wil de bestaande trambaan van Utrecht naar Nieuwegein doortrekken naar Vianen. Met de nieuwbouw in de wijk Hoef en Haag is er een grotere vraag naar goede bereikbaarheid en openbaar vervoer. LEES VERDER

© Willem Joustra

In het verleden bleek verlengen van de tramlijn niet haalbaar. VVD Statenlid Willem Joustra wil dat onderzocht wordt of dit nu wel mogelijk is.

 De VVD vraagt vandaag in een commissievergadering om een nieuw haalbaarheidsonderzoek te doen. De VVD zou graag zien dat de bestaande tramlijn door getrokken wordt naar Vianen. Statenlid Joustra: “Onze voorkeur gaat naar verlenging van de trambaan langs de A27 bij Hoef en Haag aan de oostzijde van Vianen. Zo kunnen de inwoners van Vianen optimaal gebruik maken van de tram.”

 Deze nieuwe OV-aansluiting zorgt voor een kortere reistijd en een toekomstige directe verbinding met het Utrecht Science Park. Betere verbinding met de oostkant van Utrecht is daarmee een stap dichterbij.

“Efficiënt openbaar vervoer moet ervoor zorgen dat de wegen rond Utrecht niet dichtslibben. Utrecht is de draaischijf van Nederland. De goede doorstroming van de wegen rond Utrecht is voor heel Nederland van economisch en maatschappelijk belang.”