Jaarbericht: de hoogtepunten van Arthur Kocken

Arthur Kocken, vicefractievoorzitter, lid van Commissie Bestuur, Economie en Middelen, woordvoerder Economie en Cultuur. Wil je weten wat voor mij hoogtepunten waren in de afgelopen periode?

Om welvarend in de provincie te kunnen blijven leven hebben we ook ruimte nodig om te werken. Zeker bij een groeiende bevolking! De huidige coalitie denkt daar anders over en wil geen ruimte geven aan de volledige vraag naar werkruimte. Dat moet anders, want de coalitie houdt bijvoorbeeld nog geen rekening met vervangingsvraag, omdat op bedrijventerreinen woningen worden gebouwd. Ik heb wel voor elkaar gekregen dat uitbreiding van bedrijventerreinen voor groei van bestaande bedrijven 

inmiddels makkelijker is. Ook is op mijn initiatief accountmanagement vanuit de provincie ook voor Utrecht West ingevoerd.  

Verder ben ik er trots op dat we een bijdrage hebben geleverd om de cultuur- en erfgoedsector door de coronacrisis te helpen, en de mooie sessies die ik daarover heb kunnen organiseren met de achterban (met dank aan inzet van de beschikbaar gekomen digitale hulpmiddelen). 

Wat nog beter kan, is meer ruimte in regelgeving voor eigenaren van monumenten om erfgoed te kunnen gebruiken. Daar liggen ook kansen voor maatschappelijke opgaven. Het eerste stapje daarvoor is gezet met de toezegging van het college van GS om de obstakels in beeld te brengen.