Jaarbericht: de hoogtepunten van Dop van Ulzen

Dop van Ulzen, voorzitter Commissie Ruimte, Groen en Water, lid Commissie Milieu & Mobiliteit, woordvoerder Energie. Wil je weten wat voor mij hoogtepunten waren in de afgelopen periode?

Helemaal nieuw in de politiek ben ik drie jaar geleden begonnen als Statenlid. Mijn belangrijkste vraag is steeds hoe kunnen we als VVD in de provincie de Energie Transitie verder brengen. Vanuit de oppositie een uitdaging, daarom ben ik trots dat we de VVD stem toch luid en duidelijk hebben laten horen: 

  • Ik heb kernenergie in de provincie weer op de kaart gekregen (klik hier op de link) en met de achterban samen de lobby richting Den Haag warm gehouden hiervoor, goed dat het kabinet naar ons geluisterd heeft. De RES’en zijn vastgesteld voor onze provincie en wij hebben bedongen dat er consultatie van de Staten moet plaatsvinden mocht het zover komen dat de provincie locaties voor windmolens wil aanwijzen. Klik op de link. Geen dwang richting gemeenten! 
  • De geluidsnorm voor windmolens in de omgevingsvisie hebben we scherper neergezet om overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Klik op de Link
  • En nu gaan we kijken hoe we ECHTE stappen kunnen zetten als het gaat om verduurzaming: investeer als provincie mee in de Energie transitie ten behoeve van iedereen en het algemeen belang. In onze toekomstbegroting heb ik hier een voorzet voor gedaan, welke we dit jaar gaan uitwerken! Bijvoorbeeld door de benodigde infrastructuur voor elektriciteit te ondersteunen en verbeteren in Utrecht, meer ‘draadjes” zijn nodig. 

Ik ben blij dat we een constructieve samenwerking met veel andere partijen hebben opgebouwd op dit ook belangrijke onderwerp, waarmee we na de verkiezingen stappen kunnen gaan zetten richting een meer liberale verduurzaming. 

Tot slot deel ik graag dat ik de kans heb gekregen om ook een andere kant van de lokale politiek intensief mee te maken, als voorzitter van de commissie Ruimte, Groen en Wonen. Leuk als je kunt bijdragen aan het toegankelijk maken van informatie en het goede debat hierover! Nog nooit heb ik zoveel digitale vergaderingen gehad met zoveel mensen, gelukkig dat we alles hebben kunnen laten doorgaan met zijn allen.